Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Сблъсък между Явор Божанков от БСП и Тома Биков

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Сблъсък между Явор Божанков от БСП и Тома Биков
Коментари Харесай

Божанков от БСП към опонента си от ГЕРБ в предизборен спор: Нинова за разлика от Борисов е прочела повече от една книга

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Сблъсък сред Явор Божанков от Българска социалистическа партия и Тома Биков от ГЕРБ се състоя в студиото на БТВ с " съдия " Антон Хекимян. 

Явор Божанков от Българска социалистическа партия: 

" Това държавно управление пропусна да реформира правосъдната система, здравната система и други системи. 400 закона и 400 промени са провели ГЕРБ в този интервал - това е несериозно. В България администрацията е константа, нейният брой не понижава, а услугите не се усъвършенстват, бизнесът споделя, че е смачкан от регулации и рекет. Пари има задоволително. Много се краде и това държавно управление разхищава държавния запас - 2 милиарда за самолети, 2 милиарда за саниране, 4 милиарда за автомагистрали, потънали неизвестно къде и 400 млн за ремонт на язовири. 
ГЕРБ споделиха, че са дали 5 милиарда в Ковид рецесията, това прави по над 2000 лв. на всеки работещ човек. Нека всички се запитат, те усетили ли са тази мощна поддръжка от страна на държавното управление. Заради корупцията нито държавната помощ, нито европейската помощ стига да българските жители. Ние предлагаме по-висока поддръжка.

Ние не обещаваме над 2500 лв. заплати, това е неистина. Семейно подоходно облагане предлагаме. Не може да се таксуват приходите, с които си отглеждаме децата си. Това е действителна мярка, която ще подтиква раждаемостта. България има невиждани равнища на корупция. Ще вкараме фигурата на основния прокурор като административен началник. В момента той е безотговорен и всевластен. Вие след 10 години ми казвате, че би трябвало да сядаме на някаква маса и да решаваме нещо. Конституцията беше поради изборите. Сериозно ли наричате това нещо, което предложихте - Проект за конституция?!

Освен това госпожа Нинова за разлика от господин Борисов вледее най-малко два непознати езика, има обучение и е прочела повече от една книга " - обърна се Божанков към съперника си в разногласието.  

Тома Биков, ГЕРБ:

" Корупция има на всички места. Ако считаме, че единствено в България, сме наивни. Разбира се, че правосъдната власт има потребност от промяна. Нужно е възобновяване на политическия разговор, единодушие в хода на промяната и включване на самата правосъдна власт в тези дейности. Но трябва да има нормален политически разговор. 

Пари в държават има, тъй като управляваме ние, когато другите стартират да ръководят, ще спре да има пари. Имаме помощ за бизнеса. Да вършим обществена политика със събаряне на налози - това ще улесни бизнеса, не жителите. 

Смятам, че България се оправя с тази коронакриза. Българските лекари и лечебни заведения устояха. Ние не понасяме единствено психилогическия стрес, прибавен в другите страни, пазим жителите. Другаде с доста по-тежки ограничения реализират нашия резултат. "  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР